Descriere
Muschiul de vaca de regula se împarte în 3 parti (capul de muschi, mijlocul sau inima si vârful de muschi). Muschiul de vaca se curata de pielite cu un cutit bine ascutit. Se unge cu mustar, se toarna ulei cât sa îl cuprinda si se pastreaza la frigider pentru macerare de la 2-7 zile depinzând de vârsta animalului. Se poate macera si altfel, facând economie de ulei. Muschiul uns cu mustar, se unge bine cu ulei si se înveleste în folie de aluminiu, sau se întroduce într-o punga de plastic bine legata la gura si se întroduce în frigider, asa cum s-a aratat. Procedând astfel, vom avea întotdeauna preparate fragede si gustoase.
Muschiul de vaca se foloseste la obtinerea urmatoarelor preparate:
– Biftec
– La gratar
– Turnedouri si medalioane
– File mignon
– Fripturi (soteuri, tocaturi).
Muschiul de vaca întreg, se prepara prin frigerea la gratar sau coacerea la cuptor. Se poate servi cald sau rece, însotit de diferite sosuri sau garnituri, care de fapt îi da denumirea preparatului (Ex: muschi de vita la tava, muschi de vaca Welington, Chatonbriant, Roastbeuf, etc.). Muschiul de vitel are aceeasi întrebuintare si aceleasi indicatii de preparare.
Recenzii
Nu există încă recenzii.