Antricot vita fara os

Este partea cuprinsa între doua coaste, când se refera la o singura portie, cuprinde musculatura cu os din regiunea spinarii, începând de la vertebra a V-a dorsala, pâna la a XI-a cu treimea de sus a coastelor respective (nu cuprinde sira spinarii). Ca orientare practica antricotul se gaseste de-a lungul coloanei vertebrale, de o parte si de alta a acesteia, în continuarea vrabioarei ajungând pâna la greaban.

Categorie:

Descriere

Se scoate de pe sira spinarii si coaste, apoi tendonul din partea dinspre sira spinarii. Se lasa portiunea dinspre piept o margine de 2-3 cm. Se curata de flaxul tare. Antricotul se prezinta la fel ca vrabioara, cu urmatoarele deosebiri: difera grosimea, este complet lipsita de pielite si datorita straturilor de grasime infiltrate în tesutul muscular are aspect marmorat. Antricoatele provenite de la vacile îngrasate sunt cu mai multa grasime la mijloc, purtând denumirea populara de „antricoate cu floare” fiind foarte mult apreciate. Antricotul de obicei se întrebuinteaza transat în bucati si se pregateste în special la gratar. Se pregateste si la cuptor cu ciuperci, cu legume, hotelier si cu specificitatea prepararii în unele regiuni ca: Antricot Banatean, Bihorean, Muresan, Brasovean, Prahovean, etc.

Recenzii

Nu există încă recenzii.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Antricot vita fara os”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *